MEGAFONIX

Notice: Undefined offset: 3 in /var/www/vhosts/metx.be/httpdocs/echo_templates/project.php on line 153
BIO

Een aanstekelijk volksfeest met meer dan 150 muzikanten, zangers & dansers!

In het kader van het vierjarig wijkcontract Jonction werkt MET-X aan een grootschalig, participatief en duurzaam muziekproject in het hart van de Marollen. Vertrekkend vanuit het muzikale ‘DNA’ van deze Brusselse wijk, werd in samenwerking met veel locale actoren een nieuw avontuurlijk ensemble voor instrumenten en stemmen op poten gezet. Koren, percussie, blazers, dj, dansers, scenografie, van amateur- tot professionele muzikanten en kunstenaars; MEGAFONIX brengt bestaande muziekgroepen en repertoires samen, maar ook de individuele ‘goesting’ om muziek te maken. Het resultaat is een participatief concert waarbij een hondertal personen het podium innemen onder leiding van professionele componisten en muzikanten. Intercultureel, intergenerationeel, interdisciplinair, interactief, inter… kortom: jong, oud, amateur, professioneel, oude Belgen, nieuwe Belgen, toekomstige Belgen, helemaal geen Belgen! Iedereen is welkom! 

MegafoniX ft IBO De Buiteling

In het kader van MegafoniX ontwikkelde MetX enkele muzikale zijtrajecten met diverse locale partners.
Zo werkten we tijdens het schooljaar 16-17 op regelmatige basis met jongeren van Ibo/De Buiteling/Brede School Nieuwland rond ritme, lo-fi instrumenten en improvisatie. Sessies onder leiding van diverse artiesten: Split Channels, Zoë Mc Pherson 

Een reeks van de improvisaties werden gemasterd tot sfeervolle tracks. Deze werden uitgegeven op een CD met bepekte oplage.  

Bekijk de foto's van de sessies HIER !
Beluister de cd HIER !

Kinderen die deelnamen aan het project:
Barwa Bouserhir
Safa Bouserhir
Elya Bouzian
Anton Hulyuk
Nissaf Afafe
Mohammed-Amine Akhloufi
Lina el Makhtari
Assia Auassar
Emmanuel Sow